VIII ОУ "Кракра Пернишки" - гр.Перник

Среща с актрисата Гергана Стоянова

С урок по родолюбие, самопознаване, вдъхновение и плануване на мечти започна юбилейното отбелязване на Патронния ни празник.

14 март беше изключително вълнуващ ден.

Актрисата Гергана Стоянова, беше гост на училището със своя пътуващ семинар „Аз уча, вярвам, мога, знам”.

Гергана Стоянова с ентусиазъм разказа на учениците своите детски спомени, сподели личната си формула за успех – четене, труд, спорт и поставяне на цели. Акцентира върху това колко е важно да са любознателни, упорити, дисциплинирани.

Показа им как всеки трябва да е своя вдъхновител и че мечтите се сбъдват, когато знаем какво искаме и направим план как да го постигнем.

Съществена част от срещата беше посветена и на обичта към родното място и родината. Актрисата е убедена , че трябва да познаваме корените си, да знаем кои сме, да ценим постиженията на своите сънародници. Това води до натрупване на самочувствие, което ще помогне и за нашето израстване,. Всичко това тя поднася с много хумор, емоция и настроение, които карат децата активно да участват в семинара.

Всички ученици получиха вдъхновяващи дневници – пътеводители, с надслов „Аз уча, вярвам, мога, знам”, в които ще записват всичко прочетено и научено и ще следват мечтите си.

Посрещнахме я с питка и мед и с първите пролетни цветя. Малка демонстрация на разностранните таланти на първокласниците и гимнастичките въведе в темата как всеки трябва да развива своите способности и да постигне най-доброто от себе си. Подаръците и рисунките от децата ще напомнят на Гергана Стоянова за емоционалната ни среща.

Гостуването е по идея на г-жа Т. Георгиева и е подарък на учениците от ръководството на училището.